Vis & Meer

Vis & Meer
Zelden heb ik de laatste tijd ergens in Nederland buiten de deur gegeten en er zo’n prettig gevoel aan over gehouden. Vandaar dat ik het dan ook de moeite waard vind er een stukje over te schrijven.

1ste keer
Gisterenavond hebben wij met z’n vieren bij restaurant Vis & Meer in Utrecht gegeten. Vrienden binnen ons gezelschap wonen in Utrecht en zijn bekend met dit restaurant. Voor mij was het een eerste en beslist niet laatste bezoek.

Net als thuis
De sfeer die het restaurant uitstraalt spreekt mij persoonlijk erg aan (maar dit is natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak) hoog, best groot, tikkeltje rommelig met een dikke knipoog naar industrieel en heerlijke fauteuils waarin je wegzakt en die je het gevoel geven dat je thuis een wijntje zit te drinken in de volledige relaxmode.
De bediening is vriendelijk, getraind en ze weten waar ze het over hebben.
Een verademing t.o.v. al het ge-ik-weet-niet de laatste tijd en de slechte service, prijs – kwaliteit verhouding welke toch helaas TE-veel restaurants bieden.
Je wordt goed geadviseerd in zowel het menu als de beschikbare wijnen, ze zijn vlot, vriendelijk en houden de tafels goed in de gaten. Kortom: doen gewoon hun werk zoals het hoort en zoals je het mag verwachten in een restaurant.

Voor zover ik nu kan en mag beoordelen een prima prijs kwaliteit verhouding in een aangename ongedwongen sfeer.

kreeftweek

Deze week is het kreeftweek bij restaurant Vis & Meer. Ze hebben daarvoor een speciaal 3 of 4-gangen menu samengesteld (je kunt dus kiezen) tussen de €40.00 en €50.00.

Ik zeg: Doen!

Kreeft is goed voor je
Bijkomend groot voordeel is, dat kreeft ook nog eens erg goed voor je is.
Ook al zat deze vissoort voorheen op het strafbankje omdat men aannam dat het je cholesterol zou verhogen net als andere schaal en schelpdieren, maar geen angst…. Dit is achterhaalde informatie. Onderzoeken hebben aangetoond dat ze juist boordevol gezonde onverzadigde vetten en het goede HDL-cholesterol zitten dat de bloedvaten juist zuivert.
Kreeft, jacobsschelpen (welke ook in het menu zitten) hebben een laag vetgehalte.
Dus ik adviseer nogmaals: reserveer een tafel 🙂

Mocht je liever wat anders eten dan bieden ze naast kreeft genoeg alternatieven.

Het restaurant is gelegen in de gezellige drieharingenstraat. Vlakbij het station en kom je met de auto dan kun je deze heel handig kwijt in Q-Park La Vie.

Karin

default
Post Written by

0 Reacties