The devils in disguise

giftigGezien het beroep wat ik uitoefen, gaan de gesprekken tussen mij en anderen vaak en al snel over voeding.  Mensen zijn nieuwsgierig naar wat ze nu eigenlijk zouden kunnen verbeteren of hoe ze vooral snel kunnen afvallen. Als ik deze mensen vraag naar wat zij nu gezond vinden, dan hebben de meeste mensen het over fruit, groenten, bewegen enz. Sommigen noemen zelfs een verscheidenheid aan fruit en groenten op, soms aangevuld met zuivel- en of volkorenproducten. Daar is op zich niets mis mee!

Commerciële belangen ten koste van onze gezondheid

Wij leven echter tegenwoordig in een dusdanige samenleving dat deze “vlieger” niet meer opgaat. Door onze moderne manier van leven en de wereldwijde wetenschappelijke vooruitgangen is bovengenoemde helaas niet langer de enige en of keiharde waarheid. We kunnen niet meer blind vertrouwen op de gezonde eigenschappen van een bepaald product, tenzij je het van het begin tot het einde zelf hebt geteeld. Dit hebben we te danken aan de negatieve bijproducten die door de wetenschappelijke vooruitgang worden veroorzaakt. Chemische toevoegingen zijn niet gezonder, wel goedkoper! Het gaat dus veelal om commerciële belangen ten koste van onze gezondheid.

Bewustwording

Het doel van dit artikel is dan ook om jullie bewust te maken van de onzichtbare valkuilen. Je kunt een product niet meer sec beoordelen op “gezond”, en al helemaal niet op basis van bijvoorbeeld een groen of blauw vinkje en omdat het in het groente- en fruitvak ligt. Zelfs de “gezonde” keuzes in de supermarkten bevatten veelal stoffen waardoor ze uiteindelijk volledig ongezond zijn door de onzichtbare toxische stoffen welke ze volledig ongezond maken.

Een aantal onzichtbare bedreigingen voor je gezondheid zal ik noemen, de zogenaamde the devils in disguise:

-Bisphenol–A (BPA) zit bijvoorbeeld in vrijwel iedere plastic fles

-Herbiciden

-Pesticiden

-Gehydrogeneerde oliën, de zogenaamde transvetten

-Fructose glucosestroop (o.m. omdat het kwik bevat)

-Kunstmatige zoetstoffen als bv. Aspartaam

-Neotame (gevaarlijke nieuwe zusje van aspartaam)

-Genetisch gemodificeerde ingrediënten aangeduid als de GGO’s

– Mononatriumglutamaat (MSG, smaakversterker, beter bekend als E-621)

Rovers van onze gezondheid

Middels deze korte opsomming van een aantal gevaarlijke en veelvoorkomende stoffen welke je vrijwel dagelijks via je voeding ongemerkt consumeert, wil ik je het advies geven om hier met ingang van vandaag met een grote boog omheen te lopen.  Ook al denk je;  joh dat weet ik allang, kan ik je verzekeren dat de voedselfabrikanten gehaaid genoeg zijn om je evengoed nog om de tuin te leiden. Ze zijn enorm handig in het verzinnen van de meest prachtige namen, welke in de meeste gevallen niet anders dan misleidend te noemen zijn.  Ze zullen er alles aan doen om ons consumenten niet de waarheid te hoeven vertellen dat er om smaak, geur en kleur vervuilende en chemische stoffen zijn verwerkt om tot het gewenste eindresultaat te komen welke ons uiteindelijk van onze gezondheid berooft.

Karin

 

 

 

 

default
Post Written by

2 Reacties

  1. Bedankt voor de interessante informatie

  2. zeer interessant, bedankt