Tarte Tatin

 

Tarte Tatin AnanasDeze keer een gezonde variant van de Tarte Tatin.

Ingrediënten: (voor 8 – 10 personen)

  • 1 verse ananas
  • 100 gram kokosolie
  • 50 gram roomboter
  • sap van de ananas
  • 150 gram geraspte kokos
  • 50 gram boekweitmeel
  • 3-4 eieren

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bak de ananasschijven in de grillpan totdat ze een lichtbruine afdruk van de pan krijgen.

Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin.

Meng in een kom de kokosolie, boter, geraspte kokos, eieren en het boekwijtmeel.

Zet de mixer aan op het langzaamste vermogen en voeg in eerste instantie 3 eieren toe, daarna gedoseerd het sap van de ananas totdat het deeg de consistentie krijgt zoals “normaal” deeg er ook uitziet, als een redelijk romige massa. Lijkt het nog iets te dik, voeg dan nog een ei en wat extra sap toe.

Zoals je kunt lezen heb ik geen suiker en of ander zoet toegevoegd. Vind je dit te gewaagd dan zou je wat honing en of Stevia kunnen toevoegen. Alternatief zou biologische ananasjam kunnen zijn. Het vierde ei heb je dan niet nodig en het sap van de ananas ook niet.

Leg de gegrilde ananas in een bakvorm of schaal en verdeel het beslag over de ananas. Strijk de bovenkant mooi glad. Bak de taart in ca 40-45 minuten goudbruin in de oven. Haal de taart uit de oven en keer deze direct om op een plat bord of schaal.

In tegenstelling tot een “normale” Tarte Tatin smaakt deze afgekoeld op zijn best!

Je kunt de taart ook warm serveren als bijvoorbeeld een nagerecht. Mijn advies is dan kleine stukjes te serveren (de taart is namelijk nogal machtig)  met bijvoorbeeld een bolletje zelfgemaakt ijs.

Ondanks het feit dat deze overheerlijke taart uit gezonde ingrediënten bestaat, blijft de regel overdaad schaadt nog altijd van kracht!

Eet smakelijk.

0 Reacties