Gezonde bokkenpootjes

Dit recept vergt wat meer tijd, maar het is het resultaat dubbel en dwars waard.bokkenpootjes

Ingrediënten (voor 6 bokkenpootjes):

  • 2 bananen (niet te rijp)
  • 50 gr gemende noten of noten naar keuze (ongezouten en ongebrand)
  • 100 gram chocolade 85%
  • Biologische kokosroom
  • 15 stuks medjool dadels
  • 1 eetlepel koudgeslingerde natuurzuivere honing

Bereiding:

Snij beide bananen in 3 gelijke stukken. Halveer de stukjes en verwijder voorzichtig het middelste gedeelte uit de banaan. Dit kun je voorzichtig doen (i.v.m. breek gevaar) met de achterkant van theelepeltje of snij het middelste gedeelte weg met een aardappelschilmesje. Bewaar dit in een apart bakje samen met de overige stukjes banaan welke niet recht genoeg zijn.

Hak de noten fijn en zo ook de dadels. De gehakte dadels kun je bewaren bij de restjes banaan. De gehakte noten verdeel je over twee kommetjes.

“Plak” de gehalveerde bananenstukjes aan elkaar met een prikkertje. Smelt alvast de helft van de chocolade au bain-marie of op een laag pitje in een pan met een dikke bodem. Giet de chocolade in een kommetje en dip de onderkant van de bananenpartjes in de chocolade haal ze eruit en dip ze vervolgens door de noten op dezelfde wijze. Zet ze apart en laat de chocolade uitharden.

Ondertussen maak je de vulling.

Neem een gedeelte van de gehakte noten, alle dadels en de overgebleven stukjes banaan en doe deze in de foodprocessor. Heb je deze niet hak de noten en dadels zo fijn mogelijk met een keukenmes en prak de banaan er later met een vork goed doorheen.

Voeg langzaam wat kokosroom en de eetlepel honing toe. Het geheel moet niet te dun worden, daarom liever beetje bij beetje toevoegen. Als de vulling de dikte krijgt van een crèmig geheel is het perfect. Tot slot roer je er nog wat gesmolten chocolade door. Doe het mengsel in een spuitzak en vul de bananenhelften via de opening aan de bovenste helft van de banaan.

Als laatste smelt je wederom wat chocolade en herhaal het proces van dippen door de choco en notenmengsel. Deze keer om de bovenkant te dichten. Laat vervolgens de chocolade weer even opstijven/uitharden.

Lekker als tussendoortje, maar ook als nagerecht met een bijvoorbeeld een bolletje zelf gemaakt ijs.

Tip: wil je de bokkenpootjes een dagje langer bewaren? zorg dan dat je de stukjes banaan volledig bedekt met chocolade en noten.

0 Reacties