Pijnboompitten: kleine krachtpatsers!

SAMSUNG CSCDe pijnboompitten. Wellicht is niet iedereen zich ervan bewust dat dit pitje niet alleen nuttig en lekker is in vele recepten, maar ze bieden ook een grote hulp voor ons organisme. Ik zal uitleggen waarom en waarvoor dit vruchtje zeer nuttig kan zijn.

Rijk aan mineralen

Ze bezitten een hoog percentage mangaan, koper, zink en magnesium. Daarnaast zijn ze zeer rijk aan ijzer en dat is waarom ze uitermate geschikt zijn voor mensen die lijden aan bloedarmoede, voor hen die veel sporten, maar dat niet alleen, ook geschikt voor mensen die onder stress staan.

Tip: Drink geen koffie vlak na een maaltijd het kan de opname van ijzer namelijk met 80% verminderen.

Pinoleenzuur uit de pijnboompit remt het hongergevoel

In pijnboompitten zit pinoleenzuur. Deze omega 6 vetzuur stopt het hongergevoel. Handig weetje voor mensen met overgewicht of voor degene die een paar kilo willen afvallen. Ander groot voordeel is dat dit pitje enorm voedzaam is zodat je tijdens een dieet minder risico loopt op een tekort aan mineralen.

Gezonde vetten

Pijnboompitten bevatten gezonde vetten net als walnoot en olijfolie. Pijnboompitten of pijnboompitolie zijn om die reden uitstekend te gebruiken voor mensen met hart en vaatziekten en hoge bloeddruk. Cholesterolvorming aan de bloedvatwanden zou tevens verminderen bij regelmatig pijnboompit gebruik.

Glutenvrij

Belangrijk te weten voor mensen met een glutenallergie of voor de mensen die minder gluten willen eten. De pijnboompitten zijn net als bijvoorbeeld pinda’s en amandelen glutenvrij.

Pijnboompit als antioxidant

Pijnboompitten zijn geweldige antioxidanten door het hoge vitamine E gehalte welke op hun beurt weer helpen onze huid te jong te houden.

Kortom een lekkere vrucht voor veelzijdig gebruik met vele gezondheidsvoordelen.

Een in alles niet te onderschatten zaadje.

Karin

P.s: vond je het item interessant en of wil je meer weten over het gebruik van zaden, pitten en noten en de vele gezondheidsvoordelen? Laat dan een bericht achter onder het artikel en ik kom er z.s.m. op terug.

default
Post Written by

0 Reacties