Oil pulling, oil swishing, spoelen met olie.

Ja, ja daar gaan we weer… na de superfoods hebben we nu oil pulling of oil swishing… voor velen weer een nieuwe term en toch is oil pulling al heel erg oud.Kokosolie Het is nog vrij onbekend, maar ik vermoed dat dit een nieuwe hype gaat worden, en terecht! Het is namelijk een eeuwenoude methode om je lichaam te ontgiften op een simpele, snelle, goedkope en effectieve manier.

Wat is oil pulling?

Oil pulling is niets meer of minder dan je mond spoelen met olie en daarmee je lichaam te ontdoen van gifstoffen. Er loopt een dikke ader onder je tong waar al het bloed wat door je lichaam stroomt voorbij komt. Deze plek onder je tong neemt razendsnel dingen op. Als voorbeeld noem ik sommige medicatie welke je onder je tong moet leggen voor snelle opname. Daarnaast activeer je de stofwisseling door je mond met olie te spoelen. Het activeren van de stofwisseling zorgt dat de gifstoffen uit je lichaam via de slijmvliezen weer in je mond en dus speeksel terecht komen. Simpeler gezegd: Door het spoelen met olie onttrekt de olie als het ware alle gifstoffen uit je lichaam en absorbeert deze.

Hoe werkt het?

Het is super eenvoudig. Je neemt 1 eetlepel koudgeperste olie in je mond en spoelt voor tenminste 15-20 minuten. Doe dit langzaam anders krijg je kramp in je tong. Zuig, duw en trek de olie als het ware tussen je tanden door (oil swishing). Ga vooral niet gorgelen zoals je met mondwater doet, want buiten het feit dat het zinloos is, is slikgevaar nog veel erger. Door het spoelen zit de olie namelijk vol met bacteriën en dit moet je absoluut niet doorslikken. Zijn de minuten verstreken dan spuug je het beste alles uit in het toilet. De uitgespuugde olie moet wit zijn. Is dit niet het geval dan heb je naar alle waarschijnlijkheid niet lang en of goed genoeg gespoeld. Andere oorzaak kan zijn dat je lichaam niet genoeg gehydrateerd is en dat betekend simpelweg meer water drinken gedurende de dag. Na het uitspugen van de olie spoel je je mond een paar keer goed met water en daarna kun je je tanden poetsen. Nu denk je waarschijnlijk, jeee dat is best lang 20 minuten? Als je dit doet tijdens al je ochtendrituelen als douchen en aankleden heb je er absoluut geen erg in en is de tijd zo voorbij.

Welke olie gebruik je?

Het beste is kokosolie. Persoonlijk vind ik deze niet het meest fijne want zo’n brok vet moet eerst een beetje gekauwd en smelten in je mond voor je kunt gaan spoelen, Kokosoliemaar kokosolie heeft als bijkomend voordeel dat het je ook nog eens wittere tanden oplevert. Dat maakt de ietwat nare start meer dan goed. Het moet  in ieder geval koudgeperste olie zijn. Dus zonnebloem, olijf of sesamolie mag bijvoorbeeld ook.

Waarom zou je het doen?

Ten eerste omdat het alle gifstoffen uit je lichaam trekt, je krijgt er een mooie huid en glanzende haren van. Het geneest tandvleesontstekingen. Wallen verdwijnen mocht je deze hebben. Binnen een week wittere tanden en het maakt je lichaam van binnen schoner. Kwalen verdwijnen bij consequente spoelbeurten als vanzelf en er zijn ellenlange waslijsten op het internet te vinden wat voor genezende werking het allemaal zou brengen.

Positief

Buiten het feit dat ik het zelf al een aantal jaren toepas en me er erg plezierig onder voel heb ik tot dusver geen “slechte” reviews kunnen vinden. Ik zeg; baat het niet, schaadt het niet. Ik hoop dat jullie het een nuttig artikel vonden? En ben zeer benieuwd naar jullie ervaringen, dus please share your comments.

Karin

default
Post Written by

0 Reacties