Natuurlijke remedies voor witte tanden&frisse adem.

Niets is verleidelijker dan een mooie glimlach. Witte tanden en een frisse adem zijn het visitekaartje voor iedereen. Het fascineert en maakt aantrekkelijk. Dit komt omdat de mondmond, samen met de ogen, het centrale punt van het gezicht is. Daarom is het dat geen enkel deel van ons lichaam bij de eerste aanblik meer aandacht trekt dan deze twee. Je kunt je lippen aantrekkelijker maken door het gebruik van lippenstift….. maar wat nu als de mond open gaat, verkleurde tanden zichtbaar worden en er geen frisse adem is?

Daarom is het zo belangrijk aandacht aan de hygiëne van je mond en tanden te besteden. Ga regelmatig naar de tandarts voor controle maar zorg ook zelf goed voor je gebit. Het is belangrijk om je tanden en tandvlees in goede conditie te houden. Slechte adem wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door wat je eet, het niet goed verzorgen van je gebit met als resultaat ontstoken en of bloedend tandvlees. Door het niet goed verzorgen van de mond blijven er voedselresten achter die gaan rotten wat weer infecties bij het tandvlees veroorzaakt en tanden en kiezen welke je verwaarloost geeft cariës (gaatjes) tot gevolg. Kortom een niet zo’n leuke ramp ontstaat in je mond doordat bacteriën vrij spel krijgen.

Dat wil natuurlijk niemand. Dus in de eerste plaats is het belangrijk dagelijks minimaal twee keer per dag je tanden te poetsen en poets ook je tong! Daarna gebruik je flosdraad en of speciale tandenstokers om elk spoor van achtergebleven voedselresten tussen tanden en kiezen te verwijderen. Om het geheel te completeren spoel je daarna met een natuurlijke spoeling, bestaande uit een glas water en een theelepel (zee of himalaya) zout alles goed na.

Om gedurende de dag verzekerd te zijn van een frisse adem heb ik nog een paar natuurlijke hulpmiddelen voor je, kauw op:

  • Salieblaadjes (salie werkt antibacterieel, antiviraal en schimmeldodend)
  • Karwijzaad (karwij is een geneeskrachtig kruid, verfrist de mond en heeft als bijkomend voordeel net als salie overigens dat het de spijsvertering bevordert).
  • Koffieboon (deze bevat stoffen die bacteriën in je mond weerhouden om een nare geur te verspreiden)
  • Kamillethee (gorgel met de thee en zo ontsmet je de mond)
  • En dan nu hoe we de tanden zo wit mogelijk kunnen houden…..

Laten we eerlijk zijn…. We moeten geen wonderen verwachten. Naarmate we ouder worden verkleuren onze tanden enigszins, maar we kunnen er natuurlijk wel van alles aan doen om dit natuurlijke proces op een natuurlijke wijze te vertragen. Hoe doen we dat? Door bijvoorbeeld zo nu en dan je tanden zachtjes te poetsen met zout, maar dit kun je ook door een mondhygiëniste laten uitvoeren. Doe je het zelf?, doe dit dan heel voorzichtig! Het is een effectief middel maar heeft ook een mild schurend effect. Door dit te vaak te doen i.c.m. te hard poetsen tast je het glazuur aan. Een andere meer veilige natuurlijke manier is te wrijven op de tanden en het tandvlees met de binnenkant, dus het witte gedeelte van een bananenschil. En als laatste: als je met salieblaadjes over je tanden wrijft, krijg je ook wittere tanden.

Allemaal duidelijk? Ik zeg: proberen maar!!

Karin

default
Post Written by

0 Reacties