Menstruatiepijn

Menstruatiepijn en een natuurlijke remedie.

Effectief en nog lekker ook! Veel vrouwen kampen iedere maand weer met deze vorm van ongemak. Hoe kun je nu op SAMSUNG CSCeenvoudige wijze, zonder naar een pilletje te grijpen de pijn verzachten?

Kan ik het nog gemakkelijker voor je maken door het recept van deze kruidenthee te geven met natuurlijke ingrediënten?

  • 1 liter water
  • 15 tot 20 gram marjolein
  • (Honing)

Kook het water en giet het in een theepot. Voeg de marjolein toe en laat de thee trekken voor tenminste 5 minuten. Honing kun je gebruiken om eventueel de thee te zoeten. Persoonlijk vind ik het niet nodig want de thee heeft een lekkere smaak.

Wat kan je er nog meer zelf aan doen of vooral niet doen?

Veel groente en fruit eten. Dat zijn de vitamine C leveranciers en daardoor heb je minder last van premenstruele stress. Hormoonschommelingen ontstaan o.a. door stress. Je moet dit dus preventief doen, ofwel ermee beginnen voor je ongesteld wordt, maar nog beter is het natuurlijk hoe dan ook iedere dag in ruime hoeveelheden groente en fruit te eten.

En…vermijd suikers! Klinkt wellicht wat lastig aangezien de meeste dames JUIST extra behoefte aan suiker hebben gedurende deze periode, maar het versterkt uiteindelijk alleen de menstruatiepijn. Suikers brengen je suikerspiegel naar hoge pieken en diepe dalen en dat heeft veel invloed op je stemming. Krijg je toch een snack aanval? Eet dan rauwe cacao of i.i.g. chocolade in de meest pure vorm die er bestaat. Of maak eens je eigen choco bonbons. Zie recept: Super bonbons

Note:

Wat is marjolein precies en waar kun je het kopen?

Kopen, (indien niet in je eigen kruidentuin) kun je het in de betere reform zaken.

Wat is Marjolein, is dat hetzelfde als Marjoraan?

Om de verwarring weg te nemen:Marjolein is hetzelfde als majoraan. Marjolein is niet hetzelfde als oregano…Het is wel allemaal familie van elkaar, maar dus niet hetzelfde. Oregano is wel hetzelfde als wilde marjolein (wat dan weer niet hetzelfde is als gekweekte marjolein om het gemakkelijk te houden). Honderden jaren schijnt er al verwarring over deze twee planten te bestaan. Vroeger had het slechts 1 naam en noemden ze de hele handel Origanum Majorana L. Oregano wordt vaak verward met de gekweekte marjolein (majoraan). Is het nu heel lastig om Marjolein te vinden gebruik dan oregano. Het heeft namelijk vergelijkbare geneeskrachtige eigenschappen en werkt ook pijnstillend. De smaak is dan licht peperachtig, erg lekker ook om “zomaar” te drinken.

Dames ik zeg: probeer het!

Karin

 

 

default
Post Written by

0 Reacties