Kookboek Natuurlijk Samen Koken

KOOKBOEK: NATUURLIJK SAMEN KOKEN INTRODUCTIE

Zoals ik jullie vorige week al liet weten, zijn we achter de schermen hard bezig om ons kookboek: De gezonde eter – Natuurlijk samen koken vorm te geven. Blij en trots presenteerde ik reeds een primeur; onze COVER!! De reacties daarop waren bijzonder positief en dat stemt ons natuurlijk enorm blij!

natuurlijk samen koken1

Het mooie aan dit project is dat we met een groep inspirerende mensen, die elkaar hiervoor nog nooit hadden ontmoet of kenden, dit avontuur zijn aangegaan. In januari van dit jaar zijn we voor het eerst bij elkaar gekomen om contracten te ondertekenen, elkaar te leren kennen en Ton van Poelgeest van uitgeverij Elmar te ontmoeten. Het boek bestaat uit 19 hoofdstukken waaronder ontbijt, toetjes, taarten, brood, lunch, high tea enz. Er worden geen geraffineerde suikers, E nummers en tarwe gebruikt maar daarnaast zijn de recpeten  ook lactosevrij en glutenvrij. Dus gewoon biologisch verantwoord en super gezonde recepten.

De grote kracht van dit kookboek zit hem onder andere in de  samenwerking. Het is niet gemaakt door één persoon. Het zijn maar liefst 18 verschillende persoonlijkheden, die ieder hun eigen expertise en creativiteit meegeven bij het maken van dit boek. Allen zeer bewust en bekwaam door professionele kennis en of ervaring, wat natuurlijke voeding voor je kan betekenen. Hieronder stel ik ze allemaal aan je voor.

Reserveer hier! dan ben je verzekerd van een exemplaar

Ontbijt
Dit wordt een gezamenlijk hoofdstuk

achterkant

Lunch
Marjo van Leeuwen

Marjo is voedingtherapeut en begeleid mensen in hun leven om via voeding ziektes en ongemakkelijkheden te lijf te gaan. Ze pleit ervoor dat een goed voedingspatroon een levensvisie wordt om zo langer gezond en fit te blijven. Meer over Marjo.

Soep
Manita Rovers

Manita is soepmaker en eigenaar van het creatieve soepenbedrijf Soup-a-go-go. Als “wandelende smaakdatabase” is ze er middels de soepen op uit bewustwording te creëren van pure smaken. Door het gebruik van alleen verse natuurlijke ingrediënten en het combineren van uiteenlopende smaken, zijn de soepen uniek! Meer over Manita.

Voorgerechten
Anke Kraaijveld

Een nieuw begin maken in je leven maakt kwetsbaar, maar biedt ook nieuwe kansen. Als loopbaancoach begeleid Anke mensen die werk willen vinden dat echt bij ze past. Haar visie: vanuit verbondenheid met je passies en luisterend naar je lichaam kun je in balans leven en werken. Natuurlijke voeding, beweging, je passies, allemaal ingrediënten, die je kunnen helpen om te worden wie je bent. Zo kun je in balans en met voldoening leven. Meer over Anke.

Hoofdgerecht vlees
Annemiek Billekens-Seuren

Goed voeden, goed voelen dat is waar Afslank – Detox – Hypno coach Annemiek voor staat. Via haar praktijk Anbise begeleidt ze mensen door middel van coaching met voeding en/of hypnose. Met een gedrevenheid voor haar cliënten. Meer over Annemiek.

Hoofdgerecht Vis
Maureen van Aken-Arendsen

Maureen is oprichter van Pure Beauty Boutique, een webshop met de lekkerste biologische cosmetica en beauty die staat voor kwaliteit, duurzaamheid en luxe. Naast de verzorging aan de buitenkant en het creëren van voldoende relaxmomenten is het minstens zo belangrijk je binnenkant gezond te voeden met producten van biologische kwaliteit en tekorten aan te vullen met natuurlijke voedingssupplementen. Het één kan niet zonder het ander. Meer over Maureen.

Hoofdgerecht Vegetarisch
Floor van Boxtel

Gezondheid is niet vanuit een hoek te benaderen. Volgens mij, Floor van Boxtel, is het nodig om je gezondheid vanuit veel ooghoeken kritisch te bekijken en zowel gebruik te maken van voeding, hormoonbalanstherapie, ontstressen, meditatie, Chinese wetenschappen en nog veel meer om één te worden met je lichaam. Dit is wat ik dagelijks mijn klanten en volgers fysiek in de praktijk en online bij wil brengen. Meer over Floor.

Nagerechten
Nancy Elizabeth

De weg naar gezondheid is niet altijd even makkelijk (als je te kampen hebt met me/cvs, de ziekte van Hashimoto en bijnieruitputting) maar dat is niet wie Nancy is! Omdat ze haar passie voor gezond eten en een gezonde levensstijl graag met iedereen wil delen is ze een blog begonnen, met als doel andere mensen in soortgelijke situaties (op weg) te helpen. Meer over Nancy.

Feest Zoet
Karin Prummel

Karin is voedingsdeskundige en expert in voeding en overgang bij Passie & Puur. Ze laat je ervaren hoe je een gezonde levensstijl kunt creëren gebaseerd op de smaakexplosies van de pure Italiaanse keuken. Haar doel: genieten en beleven wat gezonde voeding voor je doet en hoe leuk en eenvoudig het is toe te passen. Met als grootste winstpunt: vitaler, energieker in een mooi en gezond lichaam. Meer over Karin.

Keuzestress1

Feest Hartig
Noami de Jong

Puur en lekker koken hoeft echt niet moeilijk te zijn! Naomi combineert op haar site haar grootste passies: gezond koken en fotograferen. Als diëtist ervaart ze al 20 jaar hoe mensen zich fitter en gelukkiger voelen door stap voor stap hun voeding en leefstijl te veranderen, en door beter naar hun lichaam te luisteren. Op de site plaatst ze recepten van gezonde en lekkere gerechten die eenvoudig te maken zijn. Bovendien vallen de resultaten makkelijk in de smaak van iedereen die van lekker eten houdt. Meer over Naomi.

Rawfood
Nanou van der Elst

Nanou blogt op haar blog Happy and Healthy over van alles waar je blij, fit en gezond van wordt. Ze deelt veel lekkere en gezonde recepten ter inspiratie. Als trainer hormoonfactor, natuurvoedingsadviseur en NLP practitioner, reikt Nanou verschillende advies- en coaching trajecten & workshops aan over Happy and healthy living. Waarbij een mix van gezonde voeding, beweging en stressreductie altijd de sleutel is. Gezond leven is de boodschap. Maar genieten staat voorop: Happy and healthy! Meer over Nanou.

Broodgerechten
Niels Gisbertz

Niels is zijn culinaire reis is begonnen, toen hij op zijn vierde, bij zijn moeder in de keuken kroepoek stond te bakken. Ondanks een technische achtergrond bleef voeding hem intrigeren en nam zijn interesse in koken en smaak(combinaties) in de loop van de jaren alleen maar toe. Inmiddels heeft hij een eigen bedrijf genaamd Natural Food Experience. Onder deze vlag verzorgt hij alle natuurvoeding gerelateerde activiteiten en onder andere wijncursussen op WSET Level 2 niveau. Meer over Niels.

Koolhydraatarm
Martine van den Brink

Martine startte in 2012 met haar foodblog De keuken van Martine. De laatste jaren heeft ze veel over voeding geleerd en is ze zelf ook heel erg anders gaan eten. Van een streng zoutarm dieet ging ze naar koolhydraatbeperkte, gezonde voeding. “Mijn lijf en geest veranderden drastisch. In positieve zin!” Meer over Martine.

Koken met wildpluk
Maaike Middelweerd

Maaike van Bloei en Leef wil iedereen die daar behoefte aan heeft, op een ‘Bewust Natuurlijke’ wijze, kennis laten maken met het ‘Verwen je Blij!’ concept. Van Gezond Eten tot Gezond Bewegen en Leven, kortom: verwen niet alleen je eetlust maar ook je levenslust! ‘Verwen je Blij!’ bestaat uit: Weekenden, Coaching, Voedingscursussen, Kooklessen, FB Recepten en Weetjes & Fotografie. Meer over Maaike.

Koken met essentiële olie
Irene Lelieveld

Irene is 18 jaar bezig in het vak van voeding en gezondheid. Ze heeft sinds 12 jaar een eigen praktijk als auto kinesiologische voedingstherapeut waar ze mensen test. Voeding als medicijn is haar motto. Vanaf 2009 schrijft ze boeken over voeding en gezondheid. Dit gezamenlijke boek is nummer 8 voor haar. Irene is de initiatiefneemster omdat ze vindt dat de mensen in deze groep geweldig kunnen fotograferen en heerlijke natuurvoedingsrecepten verzinnen. Meer over Irene.

Voeding voor kinderen
Tim en Michelle Nijs

Gezonde, pure, (h)eerlijke voeding, het is de beste brandstof van ieder opgroeiend kind. Tim en Michelle zoeken altijd naar manieren om hun gerechten interessant te maken voor kinderen. Of ze nu naast je staan te helpen in de keuken, het bord tot op de laatste kruimel leeg eten of anderen blij maken met hun eigen creaties. Naast voeding maken ze zich hard voor een compleet natuurlijke en bewuste levensstijl voor ieder gezin. Ze bloggen hierover via hun platform Natuurlijk Durven Doen. Meer over Tim en Michelle.

Tussendoortjes
Helma van der Linden

Helma heeft haar eetstoornis verleden omgezet in haar kracht. Over haar proces schrijft ze dagelijks een blog, waarin ze de weg naar een gezonde leefstijl met humor en herkenning beschrijft. Ze heeft inmiddels haar eigen bedrijf Afvallen? Bloed, zweet en biefstuk, waarbij ze mensen coacht op weg naar een gezonde leefstijl en een reëel zelfbeeld. Haar motto: Als honger niet het probleem is, dan is eten niet de oplossing. Meer over Helma.

Gebak en High Tea
Brigitte Stolk

Brigitte is yogadocente en via haar bedrijfje BRIDGE promoot zij gezonde voeding als onderdeel van de yogafilosofie. Haar vriend Edo Kruijver, alias Bakker Edo, bakt vlaaien en broden in een houtgestookte oven van het gezonde graan spelt. Samen ontwikkelen zij de gebaksrecepten voor in het boek waarin, niet verwonderlijk, vooral met speltgraan wordt gewerkt. Meer over Brigitte.

Smoothies en dranken
Mineke Wolfswinkel

Minkeke heeft geen eigen blog, maar wil dit wel graag gaan oppakken. Ze is in ieder geval een enorme fan van gezond en lekker eten en pakt dus ook met beide handen deze kans aan om mee te werken aan een echt kookboek voor natuurlijk eten.

Het boek heeft een afmeting van 22.5 bij 22.5cm en komt dit najaar uit. Wij verwachten oktober, dus dat wordt een geweldig geschenk voor de feestdagen en dat voor slechts €24.95. Het boek bevat meer dan 175 recepten, is full color en heeft een harde kaft. De voorinschrijving is reeds begonnen. Dus wil je verzekerd zijn van 1 of meerdere exemplaren dan kun je dat hieronder aangeven of een mail sturen naar: info@passieenpuur.nl, of bel me even. (06 – 16 958 023)

Karin

Met dank aan Michelle Nijs Nanninga voor het maken van dit complete overzicht van al deze fijne collega’s.

 

default
Post Written by

3 Reacties

  1. Hoi Karin,

    Graag voor mij 2 exemplaren reserveren

    Gr
    Herman

  2. […] op maat gemaakte evenementen voor particulieren en bedrijven, ben co-auteur van het kookboek: natuurlijk samen koken en daarnaast begeleid ik mensen tijdens hun afvaltraject. Meer over mij, klik hier naar bio. Nu ben […]