Kinderfeestjes – Kinderkookworkshops

Kinderfeestjes – Kinderkookworkshops

Koken is hip! Samen koken is fun!

Kijk naar masterchefs Kids. Zelf koken is naast hip en veeeeel lekkerder ook nog eens gezond. Passie & Puur heeft de leukste kookworkshops voor kinderen. Wij zijn uiterst bedreven in het organiseren van onvergetelijke kinderfeestjes! Wij komen bij je thuis, of nog veel handiger….. de kinderen komen in ons Kinderkookkafé in het KindCentrum, locatie Pepersgoed te Putten. In onze gezellige keuken voorzien van alle gemakken kunnen wij voor elke kinderwens een passend kookfeest organiseren, niets is ons te gek.

Onze kinderfeestjes hebben een hoge kwaliteit, we werken met verse en doorgaans biologische ingrediënten. Leren hoe je zelf een verse maaltijd kunt maken is een van de meest waardevolle dingen welke een kind kan leren en bovenal vinden ze het leuk!

Om de kinderen goed te kunnen begeleiden en de hoge kwaliteit te kunnen garanderen koken we met kinderen vanaf 6 jaar in groepen van minimaal 6 tot  maximaal 12 kinderen.

Voor de kleinere kindjes zijn er kookknutselprogramma’s. (informeer naar de vele mogelijkheden)

Op een vrolijke manier leren de kinderen wat ze zelf allemaal al kunnen in de keuken, en vooral hoe heerlijk dat smaakt!

Hoe is zo’n feestje / kinderkookworkshop opgebouwd?

kookworkshop peuters  Keuken Vers

Over de kook kinderfeestjes

Tijdens deze kookworkshops leren kinderen op een vrolijke manier wat ze zelf allemaal kunnen in de keuken met lekkere, gezonde maar soms ook onbekende ingrediënten en ze leren de geheimpjes van lekker koken. We beginnen altijd met verkleden, omdoen van schorten, opzetten van de koksmutsen en daarna onder het genot van een lekker drankje krijgen ze een uitgebreide uitleg wat we gaan doen. Hygiëne in de keuken, niet rennen en of zwaaien met je keukenbenodigdheden wordt natuurlijk ook uitgebreid besproken. Rein en veiligheid voor alles.

Vrolijk gedekte tafels in ons keukentje staan vol met allerlei ingrediënten welke we zullen gaan gebruiken.  In de zomerperiode gaan we eerst even allemaal naar buiten om te kijken wat er in de moestuin valt te oogsten. Lekkere verse kruiden, sla tomaten en al wat we dan voor handen hebben. Alle mini koks krijgen een taak. Ondertussen spelen we een quiz of praten we over vanalles wat met koken en (gezond) eten te maken zal hebben. Afhankelijk van de leeftijd zal er worden gekookt. Tussendoor en na afloop is het tijd voor smikkelen en smullen, want alles wat ze maken eten ze natuurlijk zelf op!

   SAMSUNG CSC

Naast een high tea, Tapas, fingerfood of bijvoorbeeld sushi bieden we ook mogelijkheden voor een 2 of 3 gangen diner. Dit kan Italiaans, of bijvoorbeeld Indonesisch zijn. Daarnaast bieden wij de extra optie dat je als ouder tezamen met de ouders van de genodigde gastjes het door hen zelf bereide diner samen met de kinderen op kunt komen eten. De kinderen zijn dan ook verantwoordelijk voor het serveren in- uit en opruimen.

Om het feest helemaal af te maken zijn er nog een aantal specials. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen de kinderen te laten halen met een huifkar. Of voorafgaand aan het werkelijke koken eerst met de huifkar of “familie” fiets naar de pluktuin om eerst zelf te oogsten. Vers van het land in de pan. Kortom de mogelijkheden zijn enorm en nogmaals niets is ons te gek!

Deze kookworkshops/kinderfeestjes zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Minimaal 6 en maximaal 12 kinderen. Duur: afhankelijk van het gekozen programma 2 tot maximaal 4 uur. (4 uur is inclusief het diner)

Tarief:

  • Basis tarief vanaf €15.00 per kind. (suppletie is van toepassing bij aanvullende extra’s en of keuze van menu/programma)
  • Prijs mee etende ouder v.a.  €12.50 afhankelijk van het gekozen menu/programma en exclusief dranken.
  • Vooraf zullen we altijd uitgebreid met u als ouder(s) het programma doorspreken en overleggen, dit zorgt ervoor dat niets te hoog is gegrepen.

Zoekt u een idee/inspiratie voor een weergaloos kinderpartijtje? Passie & Puur alias Kinderkookkafé Putten is het antwoord op de vraag!

Voor meer informatie en beschikbaarheid neemt u contact op met:Passie & Puur: 0341 –  3522 18 of 06 – 16 958 023. Of klikt u hier voor een email bericht dan nemen we binnen 24 uur contact met u op.

 

0 Reacties