Kinderkookworkshops

Kinderkookkafé Putten

Kinderkookworkshops worden wekelijks door Passie & Puur georganiseerd in de gezellige keuken van het KindCentrum in Putten.

Koken is hip, koken is in! Gezond eten is hip en naast mega hip ook nog eens ultra gezond. Alle gerechten zullen dan ook enkel en alleen bereid worden met verse ingrediënten. Kinderen die geen gebruik maken van de BSO, zijn uiteraard ook van harte welkom in ons kinderkookkafé. (Neem contact op voor de vele mogelijkheden en data.)

Duszzzz

  • Ben je klaar om van alles te leren in de keuken?
  • Wil je graag lekker én gezond leren koken met de lekkerste dingen uit de seizoenen?
  • Wil je keukengeheimpjes leren? Zodat je straks je ouders kunt verrassen met een zelf gekookte maaltijd?
  • Wil je samen met je vriendjes en vriendinnetjes genieten van een zelf gemaakt diner tijdens een bijzondere middag?Kinderkookkafe Putten

Trek dan nu je vader, moeder, grote broer, zus, oma, oom, tante aan zijn of haar mouw en geef je op!

Wekelijks organiseren wij kinderkookworkshops.

Geef je op via: administratie@kindcentrumputten.nl

4- weekse kookworkshop special Chefkokkies!

Koken is hip! Kijk naar masterchefs Kids. Zelf koken is naast hip en veeeeel lekkerder ook nog eens gezond. Kindcentrum Putten en Passie & Puur hebben daarom een speciale kookcursus ontwikkeld welke we Chefkokkies noemen. Chefkokkies is een concept wat hoort bij Passie & Puur.

Passie & Puur staat voor je eten met passie bereiden in zijn meest pure vorm een passie voor gezonde en verantwoorde voeding. We leren je graag hoe je kunt genieten en beleven wat gezonde voeding voor en met je doet en hoe leuk en eenvoudig het is toe te passen. Ons doel is dan ook de kinderen op spelende wijze laten kennis maken met gezonde voeding. Door het zelf te bereiden, proeven en ervaren. Een 4-weekse kookworkshop waarin de kinderen leren dat gezond eten én koken, ontzettend leuk én lekker kan zijn. Stap voor stap pakken we het aan zodat er voldoende ruimte is om veel over eten te leren.

We beginnen de 1ste week met een voorgerecht, 2de week hoofdgerecht en 3de week een nagerecht. In week 4 is het de bedoeling dat de kinderen het 3-gangen diner voor de ouders en familie verzorgen. (Wij berekenen € 10 per volwassene voor het diner.) Uiteraard leren we ze ook hoe ze gezamenlijk hun gasten moeten bedienen, tafeldekken, in-uit en opruimen. Met een groep van maximaal 12 kinderen koken we samen de heerlijkste gerechten. De ervaring heeft mij geleerd dat het enthousiasme van de kinderen enorm is! Na de laatste les ontvangen ze het Chefkokkies een Diploma. (Een soort gelijk concept bieden wij aan als kinderfeestje.)

Bekijk de filmpjes op you tube voor een impressie:Kinderkook

Kinderkookworkshop – kleuters

Kinderkookworkshop – peuters

Tussendoor en na afloop is het tijd voor smikkelen en smullen, want alles wat ze gaan maken eten we natuurlijk zelf en met z’n allen op! Iedere workshop zal eindigen met een gezamenlijk “diner”.

Dat laatste biedt ook voordelen voor u als ouder. Als u uw kindje komt halen heeft deze reeds zijn of haar buikje vol en dat geeft rust. Door het samen koken lusten de kinderenKinderkookworkshops, gezond, verse ingredienten, biologisch, zelf maken, leerzaam, samen eten opeens veel meer dan voorheen. En u kunt er al ouder voor kiezen om zo’n overheerlijke maaltijd te bestellen, dan koken wij met z’n allen gewoon een beetje extra. Deze kunt u dan mee naar huis nemen in een cateringdoosje. Dat scheelt weer een hoop ge-ren en gevlieg.

Voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid kunt u rechtstreeks bellen naar Kindcentrum Putten: 0341 – 375780 of bel  Passie & Puur: 0341 –  3522 18 of 06 – 16 958 023. Of klikt u hier en stuur ons een email bericht.

Lees meer over de ervaringen en fun factor van en door de kinderen in het volgende redactionele stuk: Eerste culinaire stappen gezet door chef-kokkies

0 Reacties