Kaneel: eigenschappen & voordelen

Kaneel is een specerij met “duizenden” eigenschappen. SAMSUNG CSCIk kan ze om die reden onmogelijk allemaal benoemen. In een eerdere post heb ik je al laten kennismaken met een aantal voordelen van kaneel. Onderaan het blog kun je deze nog een keer bekijken. Met dit blog wil ik voor zover mogelijk nog even de belangrijkheid van regelmatig kaneel gebruik benadrukken.

De meeste mensen kennen het gebruik van kaneel om bijvoorbeeld taarten, stoofpotten, ijs en of chocolade mee te maken, maar wat misschien niet iedereen weet is dat het helende en unieke eigenschappen heeft.

Kaneel en de effecten op de spijsvertering zijn krachtig.

Al eeuwen wordt kaneel voorgeschreven in de traditionele Chinese geneeskunde tegen ziektes als verkoudheid door de slijmoplossende en antibacteriële werking. Bij menstruatiepijn, misselijkheid en koude voeten. Het stimuleert de bloedcirculatie. Je kunt het bijvoorbeeld ook toevoegen aan je mondspoelingen van kamillethee. (Zie blog: http://passieenpuur.nl/natuurlijke-remedies-witte-tanden-frisse-adem/) Het zorgt op wonderbaarlijk lekkere wijze voor de hygiëne van de mond.

 

Door kaneel ga je beter denken en het verbetert tevens je geheugen. Dit komt doordat kaneel magnesium en de mineralen mangaan en ijzer bevat. Deze mineralen zijn belangrijk voor het goed functioneren van ons brein. Kaneel levert geen vitaminen, maar helpt ons weer wel aan calcium.

Kaneel is een natuurlijk conserveermiddel. Als je eten bereidt met kaneel blijft het langer goed. Het kruid werkt in ons lichaam ongeveer net zo. Het helpt namelijk tegen ziekten die met schimmelvorming te maken hebben. Als voorbeeld noem ik candida.

Kaneel werkt ook goed bij mensen die gewicht willen verliezen. Het is een vetverbrander en houdt je bloedsuikerspiegel in balans.

Kaneel kun je i.c.m. honing ook gebruiken in een zelf te maken huidmasker. Samen met de honing (het perfecte middel om je huid zacht te maken) kalmeert het de huid, verzacht en bacteriën worden bestreden.

Mijn advies: gebruik vaker kaneel en experimenteer met kaneel. Het is echt bijzonder lekker in vele gerechten. Wel eens gedacht aan aardappelschijfjes uit de oven bestrooit met kaneel? Probeer! Een verrassend lekkere combinatie.

Kaneel1

 

 

default
Post Written by

0 Reacties