Had ik dit maar jaren eerder geweten!

Gezond, genieten en beleven

 

Er is waanzinnig veel over voeding en vooral gezonde voeding te vertellen en dan heb ik het nog niet eens over het complete arsenaal aan diëten waarmee we zo ongeveer dagelijks om onze oren worden geslagen. Uiteraard belooft een ieder blijvend en snel resultaat, maar wat ze vergeten te vertellen is dat je zo ongeveer de rest van je leven reepjes en shakes of enorm laag in calorische waarde moet blijven eten…. En ja…, dan  kan iedereen afvallen maar volhouden is dan weer een ander dingetje. Dan hebben we het nog niet over alle essentiële tekorten welke dat met zich meebrengt met alle gevolgen van dien, maar daarover een andere keer. Ook ik heb dit allemaal geprobeerd en met hetzelfde resultaat als vrijwel iedereen: na verloop van tijd kreeg ik er telkens extra kilo’s bij cadeau, dus wederom terug naar af.

Vechten en bijsturen

Als kind was ik best dik te noemen. Dat laat een stempel achter die je de rest van je leven kan blijven achtervolgen. Dit was tot een aantal jaren geleden ook bij mij het geval. In de pre-pubertijd transformeerde ik naar slank (dat durf ik nu hardop te zeggen), maar voelde toen helemaal niet zo. Op een bepaald moment kwamen daar wat kilo’s bij, niet schokkend maar zaten voorlopig wel vastgeplakt op mijn heupen. Er moest maar (weer) eens gelijnd gaan worden. Ik was toen rond de 25 jaar dus een paar kilo was er met een streng smakeloos dieet rap af. Deze methode bleef ik een aantal jaren toepassen. Het bleef vechten en bijsturen. Op een bepaald moment lukte dat dan ook niet meer. Op mijn manier nam ik daar genoegen mee, maar het zat (me) helemaal niet lekker. Wat deed ik dan zo verkeerd? Was dit genetisch bepaald? En waarom kwam ik aan terwijl ik gezond at, regelmatig sportte en bijna nooit snoepte, lette ik op vet, suikers de hele rambam, toch raakte ik die kilo’s niet meer kwijt. Ik kreeg de verhalen die je wellicht ook kent als; hoort bij het ouder worden, heeft iedereen en meer van dat soort onzin. Anyway, als het maar niet meer werd?! Je raadt het al dat laatste gebeurde.

Op gewicht zonder martelgang

Ik had/heb de pech dat ik in de eerst helft 30 in de overgang kwam. De kilo’s vermenigvuldigden zich gretig. Wat nu? Buiten het feit dat je je toch al vaak ontheemd voelt in je eigen lichaam als je in de rollercoaster van de overgang zit (gelukkig heeft niet iedereen dit in overtreffende trap), werd ik ook alleen maar dikker, geen fijne combinatie dus! Mijn lichaam was na jarenlang uiteindelijk toch niet zo gezond eten als ik dacht dat ik deed, stress, piekeren, veel te laat naar bed, dus slecht voor mezelf zorgen, behoorlijk van slag. De één wordt dik, een ander verkouden en weer een ander krijgt nog ergere en of onverklaarbare klachten. Ik wilde weten hoe je daar korte metten mee kunt maken.  In voeding en alles wat daarmee te maken heeft ben ik altijd geïnteresseerd geweest. Ook heb ik altijd de overtuiging gehad dat het niet nodig moet zijn om zwaarder te worden als je ouder wordt of in de overgang bent. De stap om me nog veel verder in de materie te verdiepen volgde. Buiten het feit dat de materie geweldig en onuitputtelijk is, heeft het toepassen mij gezonder gemaakt, mijn lichaam reageerde weer zoals het zou moeten, met de energie van een twintiger, en niet geheel onbelangrijk weer mijn oude gewicht terug! Dit alles zonder martelgang. Door simpele aanpassingen was ik van mijn “altijd hongergevoel” af, zijn overgangsklachten als ontelbare opvliegers verdwenen. Anderen zijn binnen een week verlost van darmklachten, vage kwaaltjes, eetbuien en DE overtollige kilo’s.

Spelregels

Ben je goed voor je lichaam, dan zal het niet meer tegenwerken. Je moet de spelregels van je lijf kennen en weten hoe je met een paar goede aanpassingen beter voor jezelf kunt zorgen. Wil je ook ontdekken hoe? Bel voor een afspraak (06 – 16 958 023), een eenmalige voedingsanalyse, voedingsbegeleiding of schrijf ons via het contact formulier en we nemen z.s.m. contact met je op.

Tot de volgende blog.

Karin

default
Post Written by

1 Reactie

  1. […] natuurlijk samen koken en daarnaast begeleid ik mensen tijdens hun afvaltraject. Meer over mij, klik hier naar bio. Nu ben ik sinds ik doe wat ik doe redelijk stabiel in gewicht, maar ik moet zeker blijven […]