Detox

Het is detox time!detox
Na een enorm drukke periode qua werkzaamheden, twee keer een bezoek aan Italië i.v.m. de gezondheidsreizen binnen een paar weken. (Ik proef en eet daar alles, m.n. zoetigheid om smaken te herkennen, op te slaan om vervolgens alle Italiaanse lekkernijen bij thuiskomst te transformeren naar beter en zo gezond mogelijk zonder dat het ten koste gaat van de originele smaak) Dan hadden we natuurlijk ook nog het hoofdstuk feestelijk zoet voor het kookboek Natuurlijk Samen Koken te maken en ook al is het natuurlijk gezoet…. iemand moet het opeten en ik bied me daar TE graag voor aan…Dat alles samen maakte dat ik vond dat het nu wel even genoeg is geweest. Tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak, maar dan van mijn lichaam.

Al detoxend door Italie
Na veel uitstel gedrag is het dan zover. Op zich kan ik prima plannen, maar kan ook bijzonder goed uitstellen. Een excuus om te gaan beginnen is heeeeel snel gemaakt. Mmm deze week verjaardag, nee is niet handig, volgende week Italië….mmmmm nee ook al niet handig, kookworkshop enz. Bijzonder goede excuses al zeg ik het zelf want al detoxend door Italië te trekken ging me wat ver. Daarom heb ik besloten nu/morgen:startdatum 20-02-2015 te beginnen. Vanmorgen reeds de eerste stap gezet door mijn espresso potje naar me te laten lonken en vandaag de hele dag verse muntthee en citroenwater drinken.detox2

Raw food en sapvasten
Nu zal je wel denken? Die is gek zo vlak voor het weekend starten, maar dat heeft een reden. Detox is meer dan alleen je lichaam ontdoen van gifstoffen. Het is voor mij een periode om weer even goed op jezelf te letten, jezelf even aandacht, rust te geven en een extra boost aan je lichaam schenken. De puntjes op de i of even de boel resetten zeg maar. Bovendien geeft het weekend me extra tijd om me goed te verdiepen in de materie. Een aanzet tot raw heb ik van Jacqueline Aarts gekregen en aangezien één van mijn favo bezigheden en passie ligt in het bedenken van recepten en of bestaande aanpassen om het aantrekkelijker, gezonder en of lekkerder te maken ga ik me daar de komende dagen eens goed in verdiepen. Voor sommige groenten geldt bijvoorbeeld dat het beter is deze niet rauw te eten daarom kun je dit ook beter niet op eigen houtje uitvoeren en zo zijn er nog vele andere dingen waar je rekening mee moet houden.
Ik heb deze keer gekozen voor gedeeltelijk sap vasten en gedeeltelijk raw food.
Dat wordt voor mij ook een uitdaging aangezien ik nog nooit volledig raw ben gegaan. Erg benieuwd of ik in staat ben dit lekker genoeg te maken zodat er wellicht “blijvertjes” gaan ontstaan.
Sapvasten doe ik een paar keer per jaar, maar dan voor een periode van maximaal drie dagen en dat is dan ook net te doen.
Eerlijk is eerlijk ik hou nu eenmaal van eten en ik mis tijdens de sap dagen wel echt het kauwen op iets…. Een combi is wellicht de uitvinding?, we gaan het zien.

Waarom doe ik het?
Er bestaan legio detox vormen, sommigen detoxen ook met een omeletje erbij, tja…. Dat noem ik dan gemakshalve geen detox meer, want serieus detoxen doe zelfs ik niet voor mijn lol.
Mij gaat het om goed voeden, versterken en reinigen van het lichaam. Opruimen, schoonmaken en boosten. Organen kunnen ook even een midweek uitrusten om daarna weer optimaal te kunnen functioneren.
Een week waarin ik ga bijhouden wat het met me doet en nog veel spannender de uitdaging met mezelf aangaan om te zien of ik het kan volhouden.

Iig is de eerste stap gezet. Het is aangekondigd en nu is het no way back. Gedurende de komende week zal ik jullie op de hoogte houden van deze ervaring.

Wish me luck

Karin

default
Post Written by

0 Reacties