Zelfgemaakte Granola (cruesli)

Granola

Ik heb gebruikt:
-100 gram gemende noten (ongezouten en ongebrand)
-100 havervlokken
-1 handje rozijnen
-1 flinke eetlepel sesamzaad
-2 eetlepels zonnebloempitten
-25 gram geraspte kokos
-1 flinke eetlepel kokosolie
-4 eetlepels agavesiroop of honing
-2 theelepels kaneel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150ºC.
Snij of hak de noten in kleine stukjes. Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Roer vervolgens de agavesiroop of honing door het mengsel en tot slot de kokosolie. Spreid het mengsel uit op een ingevette bakplaat of op bakpapier, strooi de kaneel erover en bak het circa 20 minuten in de oven.
Neem het blik uit de oven. Kijk of de granola mooi verkleurd is en draai het eventueel om en bak nog een keer voor circa 15-20 minuten. Belangrijk is dat ze gelijkmatig bruin worden, is dit niet het geval staat je oven waarschijnlijk te heet. Laat het geheel een klein beetje afkoelen en breek het in stukjes.

Eet smakelijk

0 Reacties