Vergeten groenten

Vergeten groenten uit de ovenvergeten groenten

Ouderwetse wintergroenten uit Nederland. Heerlijk vers, daardoor vol met vitamines en veel smaak! Je kunt er echt alle kanten mee op. Van salades, stamppotten, roerbakgerechten tot een makkelijke smakelijke en stoere ovenschotel.

Ingrediënten : (2 personen)

  • 1 oranje winterpeen
  • 1 gele winterpeen
  • 1 paarse winterpeen
  • 1 roze biet
  • 1 roze-witte biet
  • 1 witte biet (smaakt en ruikt naar rettich)
  • 3 teentjes knoflook
  • Handje peterselie
  • 5 takjes oregano
  • 5 blaadjes salie
  • 5 takjes rozemarijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 6 x steranijs
  • 10 kruidnagelen
  • Zout, peper en olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was, schil en snij ondertussen de groenten in repen of in blokjes wat jezelf het handigste vindt. Doe de gesneden groente in een ovenschaal en besprenkel met zout, peper en olijfolie. Meng dit goed door elkaar. Hak de kruiden fijn en bestrooi de groenten met de kruiden en overige specerijen. Schuif het geheel in de oven en bak het in ca. 30 – 45 minuten gaar. Als de groente een beetje bruin begint te kleuren zijn ze klaar. Lekker met een gestoomde kabeljauw filet.

Eet smakelijk

0 Reacties