Tomatensoep

Tomatensoeptomatensoep

Zo gemaakt, super gezond en owzó lekker!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 kilo tomaten
  • 5 wortelen
  • 1 zoete bataat
  • 3 teentjes knoflook
  • Verse kruiden naar keuze
  • 2 gedroogde rode pepers
  • Peper en zout

Bereiding:

Fruit de knoflook glazig in een klein beetje olijfolie en voeg daarna de gehalveerde tomaten toe. Kook de tomaten op een zacht vuur met een beetje water tot het velletje los begint te laten. Draai het vuur uit en laat het even afkoelen. Je kunt de tomaten zeven maar ik kies ervoor de tomaten inclusief vel heel even in de blender te laten draaien. Giet de tomatenpulp weer terug in de pan. Snij  de wortels en zoete bataat in kleine stukjes en voeg ze samen met  zout en peper toe. Laat ongeveer een half uurtje pruttelen en voeg desgewenst telkens wat water bij. Haal de soep van de warmte bron en laat tenminste een paar uur de smaken vermengen. Voor het opdienen opnieuw verhitten, rode pepers en verse kruiden toevoegen en voilà, een heerlijk en eerlijk bord soep.

Eet smakelijk.

P.s: ik hoef niet meer te benadrukken dat we natuurlijk wel voor alleen maar en anders zoveel mogelijk biologische producten gaan….. 😉

 

 

0 Reacties