“Tartaar” van gele en oranje vruchten

DSCN1408Simpel en snel gerecht met een verbazingwekkende heerlijke smaak door de combinatie met de “pesto” van mint een pittige schapenkaas en het zomerzoete fruit. Een absolute aanrader met dit warme weer.

Ingrediënten (voor 2-3 personen):

  • 3 abrikozen
  • 3 perziken
  • 1 kwart meloen naar keuze
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel acacia honing

Voor de “pesto”

  • ca. 10 gram mint
  • 4 tot 5 eetlepels olijf olie extra vergine (liefst biologisch)
  • 20 gram pistachenoten (vers en ongezouten)
  • 20 gram walnoten
  • 15 gram harde oude schapenkaas of geitenkaas
  • 2 eetlepels acacia honing

Bereiding:

Hak de munt fijn samen met de kaas en noten. Dit kan met een mes dan blijft het iets grover of in een keukenmachine voor een fijn geheel.

Doe het mengsel in een kom, voeg de honing en olijfolie toe tot het een smeuïge massa is.

Was, schil, ontvel en ontpit het fruit en snij deze in kleine stukjes. Doe het in een kom, besprenkel het met limoen en voeg de eetlepel honing toe.

Goed omroeren en serveer het op een bordje met de pesto.

 

0 Reacties