Super bonbons

Super bonbons

Heerlijke romige choco bonbons met praline vulling. In een handomdraai gemaakt.SAMSUNG CSC

Ingrediënten: (voor 3 – 4 flinke bonbons)

  • 200 gram pure chocolade extra dark 85% cacao
  • 200 ml biologische kokosmelk
  • 150 gram Medjoul dadels
  • 100 gram gemende noten, ongezouten en ongebrand

Bereiding:

Hak de dadels fijn met de hand of in een keukenmachine. Voeg 100 ml kokosmelk toe en de gehakte noten. Meng tot een smeuïg geheel.

Smelt de chocolade au bain marie of op een laag pitje in een pan met dikke bodem. Als de chocolade bijna is gesmolten roer je de rest van de kokosmelk door de chocolade en daarna het dadel noten mengsel. Nogmaals goed doorroeren en giet het dan in een vorm. Als de chocolade enigszins is afgekoeld zet je ze een paar uur in de koelkast om verder op te laten stijven. Serveer ze in stukken gesneden.

Tip: je kunt ze eventueel ook in de diepvries bewaren.

Note: ondanks het feit dat deze traktatie uit gezonde ingrediënten bestaat is het redelijk calorie rijk. Dus geniet met mate.

 

 

 

0 Reacties