Salade met gegrilde paprika en eiersalade

Salade met gegrilde paprika en eiersalade

SAMSUNG CSCIngredienten (voor 2 personen):

  • 100 gram sla
  • 1 paprika (of andere groente naar keuze)
  • 4 tomaten bij voorkeur biologische smaak tomaten
  • 1 halve koolrabi (of andere groente naar keuze)
  • 4 eieren
  • 1 halve citroen
  • 3 tot 4 eetlepels Griekse of Bulgaarse yoghurt

Bereiding:

Was de sla, tomaten, paprika en koolrabi en laat deze uitlekken.

Kook ondertussen de eieren gaar en rooster de paprika. Snij de koolrabi en tomaat en breek de sla.

Als de eieren goed zijn afgekoeld, kun je ze pellen en fijn snijden. Doe ze in een kom samen met de citroen en yoghurt en meng alles goed door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Tip: als je het te “zuur” vindt, gebruik dan limoen en iets minder yoghurt of gebruik i.p.v. yoghurt een zelfgemaakte mayonaise. Eventueel kun je er ook nog wat bieslook doorheen mengen.

Maak de borden op met de salade, inclusief de gegrilde groente en voeg een dressing toe. Ik heb hiervoor een zelfgemaakte honing-mosterd dressing gebruikt. Maar je kunt ook een biologische balsamico gebruiken bijvoorbeeld. Drapeer als laatste het eimengsel over de salade en besprenkel met een beetje olijfolie.

Misschien ten overvloede maar gebruik biologische producten.

Eet smakelijk

 

0 Reacties