Rode bietensalade met haring en appel

Rode bietensalade met haring en appelSAMSUNG CSC

Rode bietensalade met haring en appel behoort toch wel tot 1 van mijn favoriete salades. De zoete smaken van biet en appel i.c.m. met zure haring, maar overigens ook ter variatie met zoute haring, is niet alleen geweldig qua smaak het is ook nog eens super voedzaam en gezond. Om nog maar niet over alle geweldige eigenschappen van de rode biet te spreken. Haring bevat essentiële omega-3 vetzuren en tevens de vitamines A1, B1, B2, B6, B12, C, D. Een paar keer in de week een vet visje eten is nu eenmaal goed voor je gezondheid. Hou je niet zo van vis, dan is deze salade wellicht DE oplossing voor dat probleempje :-).

Ingrediënten (voor 2 personen):

– Voorgekookte bio-bieten 500 gram
– 4 zure of zoute haringen (lees bij zure haring goed het etiket opdat het geen toegevoegde suikers bevat)
– 2 appels (Elstar)
– 3 takjes peterselie
– 3 takjes verse dille
– 2 eetlepels yoghurt
– 1 eetlepel limoensap
– Handje gehakte walnoot en of hazelnoot
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Was de bieten en snij ze in blokjes of rasp schijven
2. Snij de haring in stukjes en de appel in blokjes
3. Snij de peterselie en dille fijn
4. Meng de bieten, haring, appel, peterselie en dille goed door elkaar
5. Schep er de yoghurt en het citroensap er doorheen
6. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe
7. Bestrooi met gehakte noten

Tip: Je kunt ook gekookte aardappelen aan het recept toevoegen. In dat geval is je eerste stap het schillen van de aardappelen, in kleine blokjes snijden en ze beetgaar koken. Giet ze af en laat ze vervolgens goed afkoelen. Tijdens het mengen van de andere ingrediënten, voeg je ook de aardappelen toe.

Eet smakelijk.

Karin

0 Reacties