Pastinaakchips + in roomboter gebakken paddenstoelen

Heerlijk herfst gerecht. De enigszins zoete smaak van de pastinaak laat zich heerlijk combineren met het aardse van de paddenstoelen. De citrus dressing met shiitake maakt het geheel af.SAMSUNG CSC

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • mix van 300 tot 400 gram gemende paddenstoelen
  • 1 pastinaak
  • verse kruiden als tijm en oregano
  • knoflook
  • 1 onbespoten citroen
  • honing
  • 1 onbespoten sinaasappel
  • zout en peper
  • zonnebloemolie

Bereiding:

Begin met het maken van de dressing zodat de smaken er lekker in kunnen trekken. Ik heb hiervoor gebruikt een handje shiitakes en 3 kastanje champignons. Snij de paddenstoelen in fijne dunne reepjes en bak ze in een klein beetje olie rondom aan. Voeg fijngehakte knoflook en verse kruiden toe en bak even mee. Schep het geheel over in een kommetje. Voeg het sap van een halve citroen en sinaasappel toe, samen met 2 theelepels honing en een eetlepel olijfolie en meng het geheel goed door elkaar. Rasp de schil van een halve citroen en sinaasappel en meng dit door de dressing. Laat de smaken vermengen en breng op smaak indien nodig met zout en peper.

Schil de pastinaak in dunne repen. Verwarm een laagje zonnebloem, rijst of kokos olie (heeft mijn voorkeur) in de wok. (zonnebloem, rijst en kokosolie zijn beter om te verhitten boven de 160 graden). Bak of beter gezegd frituur de pastinaak linten licht goudbruin en laat ze uitlekken en uitharden op keukenpapier.

Bak als laatste in een klontje roomboter de rest van de paddenstoelen met wat zout en peper en verdeel over de borden. “Versier” met de chips en eventueel wat kaas flakes van oude overjarige kaas of een lekkere harde pecorino en serveer met de dressing.

Eet smakelijk.

 

 

 

0 Reacties