Olijfbroodjes

OlijfbroodjesOlijfbroodjes

Ingrediënten: (Voor ongeveer 12 broodjes)

  • 400 gram speltmeel
  • Theelepeltje zout
  • 1 zakje gist
  • 250 – 300 ml lauw warm water
  • Scheutje olijfolie (biologisch en extra vergine)
  • 150 gram zwarte olijven

Optioneel verse kruiden als bv. peterselie, oregano, tijm

Bereiding:

Meng het meel, zout en het gist in een kom of in een foodprocessor. Voeg langzaam de olie en het water toe. Als het deeg tot 1 grote bal is gevormd bestrijk je het met een klein beetje olijfolie, dek de kom af met een schone theedoek en laat het ongeveer anderhalf uur rusten tot het > dan het dubbele in volume is toegenomen. Ondertussen hak je de olijven en kruiden fijn. Als het deeg voldoende is gerezen kan je de olijven en kruiden door het deeg kneden. Verdeel de “bal” in circa 12 stukken (afhankelijk van hoe groot je de broodjes wilt maken) maak van alle stukjes mooie ballen, mini broodjes en leg ze op een ovenplaat. Dek ze opnieuw af en laat ze nogmaals een uur rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden, bestrijk de broodjes met een beetje olijfolie en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin. Serveer ze met een zelfgemaakte olijf tapenade, gegrilde ricotta en of gepofte smaaktomaatjes uit de oven.

Eet smakelijk

0 Reacties