Knolserderijsoep met verse kruiden en walnoot

Knolselderij wat moet en kan je ermee? Eigenlijk best veel! Hieronder het recept van een heerlijke knolselderijsoep met verse kruiden en walnoot, Knolselderijsoepmaar eerst een kleine promo voor de knolselderij.

Ik geef toe het is niet één van de aantrekkelijkste groenten/knollen om te zien, maar de smaak maakt dat meer dan goed. Knolselderij valt eigenlijk ook enigszins binnen de zogenaamde groep vergeten groenten. De meeste mensen gebruiken de knolselderij in de erwtensoep en verder niet. Dat is jammer want het is een prima alternatief voor aardappelen en daarnaast is de knolselderij veel voedzamer en lekkerder door zijn kruidige smaak.

Het is eigenlijk een onooglijk vitamine- en mineralen knolletje, barstensvol met o.m. vitamine K, C, B5, B6, Fosfor en enorm vezelrijk. Reden genoeg dus om de knolselderij wat vaker op het menu te zetten.

Deze heerlijke knolselderijsoep is razendsnel gemaakt.

Ingredienten (voor 4 personen)

  • 1 flinke knolselderij
  • 1 groentebouillon tablet (zo puur mogelijk)
  • 2 laurierblaadjes
  • paar takjes peterselie
  • paar takjes tijm
  • paar takjes bladselderij ( in het voorjaar kun je het loof van de knol gebruiken)
  • 25 gram roomboter
  • 100 ml slagroom
  • 1 teentje knoflook
  • 100-150 gram walnoten (optioneel)

Bereiding:

  1. Schil en was de knolselderij en snij deze in kleine 4-kantjes.
  2. Boter in de pan en als deze gesmolten is roer je de blokjes knolselderij door de boter (circa 5 min)
  3. Giet anderhalve lit. water over de knolselderij en voeg het bouillonblokje en laurierblaadjes toe.
  4. Breng aan de kook en hak ondertussen alle kruiden en het teentje knoflook.
  5. Voeg de kruiden en knoflook toe en kook tot de knolselderij gaar is. (circa 15-20 min)
  6. Giet het geheel over in een kom of keukenmachine en pureer samen met de slagroom. Het geheel moet nog wel op soep lijken. Is het te dik voeg je water toe.
  7. Breng op smaak met peper en zout. (pas op met zout want de knolselderij bevat van nature veel Natrium)
  8. Giet de soep terug in de pan, breng opnieuw aan de kook, schenk ik kommen of borden en bestrooi rijkelijk met gehakte walnoot en wat verse kruiden.

Eet smakelijk

Karin

 

 

0 Reacties