Kersentaart lekker & supergezond!

Kersen zijn supergezond!

Maar we gaan natuurlijk niet alleen voor supergezond het moet vooral lekker zijn. Deze kersentaart heeft het allemaal.

Kersen zijn rijk aan stoffen die je tegen kanker en hartziekten beschermen. De stofjes welke de kersen zijn mooie rode tot soms purperen kleur geven heten anthocyaninen. Dit zijn erg sterke ontstekingsremmers, naar men beweert sterken dan Ibuprofen. Kersen zijn goed voor jicht en mensen die aan atritis lijden. Bomvol vezels en kalium. De amandelen welke we hebben gemalen tot meel is een evenzo geneeskrachtig voedingsmiddel. Om over de cacao nog maar niet te spreken.

Mijn lieve buurvrouw had een enorme zak met vers geplukte kersen en om deze vooral niet overstuur te laten gaan hebben we met alle ingrediënten die voorhanden waren in haar en mijn voorraadkast deze overheerlijke en gezonde lekkernij kunnen maken. Maak deze taart voordat het kersenseizoen weer voorbij is.

Ingrediënten:

  • 500 gram kersen (ontpit en hou er een paar over voor de garnering)
  • 300 gram amandelen
  • 100 gram chocolade (85% cacao)
  • 120 gram gesmolten roomboter of kokosolie
  • 5 flinke eetlepels acaciasiroop of 80 gram oerzoet
  • 3 eieren
  • 2 vanille stokjes
  • 30 gram geschaafde amandelen (voor garnering)
  • Beetje boter om het bakblik in te vetten
  • Sap van 1 limoen
  • Taartvorm met diameter van 22 centimeter
  • Optioneel zest van 1 limoen en 1 sinaasappel

Bereiding:

  1. Ontpit de kersen
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden
  3. Verwarm de kersen op een laag vuurtje met het sap van 1 limoen. Laat het sap een beetje uitlekken als de kersen zacht zijn geworden. (niet tot pulp koken)
  4. Smelt de boter of kokosolie en roer in een kom samen met honing, vanillemerg eieren.
  5. Maal de amandelen en de chocolade in een keukenmachine tot meel. Voeg het bij het mengsel van boter, vanille, honing en eieren en roer goed door. Dit is je beslag.
  6. Neem een bakvorm en vet deze in met boter. Doe ruim de helft van het beslag op de bodem en smeer goed uit.
  7. Vervolgens verspreid je de kersen bovenop de ‘bodem’.
  8. Bovenop de kersen verspreid je de rest van het beslag voor de bovenkant van de taart. Het is niet erg als je niet voldoende deeg hebt. Zorg er in ieder geval voor dat de kersen goed bedekt zijn, het hoeft niet centimeters dik.
  9. Tot slot strooi je de amandelen bovenop totdat de hele taart bedekt is.
  10. Bak de taart circa 1 uur op 160 graden in de oven. (controleer regelmatig met een satéprikker, als er deeg aan blijft plakken is de taart nog niet gaar) Hou wel rekening met het feit dat “amandelmeel” altijd iets natter blijft.
  11. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.

Enjoy!!!!

Karin

 

 

0 Reacties