Haringhapje

Haring…. het lekkere vette visje wat zo goed voor ons is! Haring als fingerfood.DSC_1869

Ingrediënten (voor 6 amuses):

  • 2 haringen
  • 1 rauwe rode biet (bio)
  • 1 komkommer (bio)
  • 1 citroen (bio)
  • vers roggebrood (bij de bakker)
  • 1 sjalotje (bio)
  • paar takjes bieslook (bio)
  • 2 theelepels zelfgemaakte mayonaise

Bereiding:

Begin met het maken van de “dressing”. Snij het sjalotje fijn en meng dit in een kom met 2-3 theelepels zelfgemaakte mayo, 2-3 theelepels citroen. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Snij de haring en een kwart van de biet in kleine stukjes. Doe dit in een schaal en meng het met de dressing. Zorg dat het niet te nat wordt dus voeg de dressing beetje bij beetje toe en roer tussendoor goed om.

Snij het roggebrood, plakjes biet en komkommer in een rondje of vierkantje wat je zelf het makkelijkst vindt en bouw je basis op. Roggebrood, plakje biet, plakje komkommer. Voeg daarna de haring toe en decoreer het geheel. (Maak je eten mooi)

Tip: De dressing die je over hebt kun je gebruiken als dipsaus voor de overgebleven biet en komkommer

Afhankelijk van de grote van je vormpjes kun je hier tussen de 6 en 10 hapjes van maken. Uiteraard kun je het ook serveren als een voorgerecht.

 

0 Reacties