Gevulde paprika’s

Er zijn slechts 2 woorden welke gevulde paprika’s het best omschrijven: quick and delicious!SAMSUNG CSC
Je kunt ze eventueel van te voren klaarmaken en tot gebruik bewaren in de koelkast. Hieronder een voorbeeld om ze net even wat anders te maken dan de klassieker met gehakt en rijst. Door het gebruik van de gedroogde bonen, quinoa en kip o.a lekker vezel-eiwitrijk. Heerlijk voedzaam.

Ingrediënten (voor 2 personen):
  • 2-3 middelgrote paprika’s
  • 1 kopje borlotti bonen
  • 1 handje quinoa
  • 1 kipfilet
  • 300 gram spinazie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflookSAMSUNG CSC
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels rijstolie of kokosolie
  • Zout en peper
Bereiding:
  1. Week de gedroogde borlotti bonen een nacht van te voren. (vind je dit teveel werk, kun je ook voor een andere boon kiezen uit pot of blik. (Note: let op de toegevoegde suikers)
  2. Verwarm eventueel de oven voor op 180 graden.
  3. Kook de borlotti bonen in ca. 10-15 minuten gaar.
  4. Kook de quinoa
  5. Was de spinazie en laat het goed uitlekken.
  6. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten, was de paprika’s grondig en laat ze goed uitlekken.
  7. Snipper de ui en snij de knoflook, rode peper en een halve paprika fijn. Snij de kipfilet in kleine blokjes.
  8. Verhit 2 eetlepels olie in de wok en fruit de ui en knoflook totdat ze “glazig” zien. Voeg de kip toe en bak het op een wat hoger vuur in circa drie minuten half gaar. Draai het gas iets lager en voeg de rode peper, paprikasnippers en spinazie toe. Roer goed om.
  9. Als laatste voeg je de bonen en quinoa toe. Roer nogmaals goed om.
  10. Leg de paprika’s op een ingevette plaat. Helften met de open kant naar boven en vul ze met het roerbakmengsel en bak ze in circa 20 minuten gaar.

Note: je kunt de gevulde paprika helften ook rauw eten. In de oven wordt de schil van de paprika zachter en zoeter.

Eet smakelijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Reacties