Gegrilde padddenstoelen met rauwe biet salade

Paddenstoelen spies met rauwe biet salade. Supersnel, gemakkelijk en gezond.

SAMSUNG CSC

Tip: Paddenstoelen moeten kunnen “ademen”. Koop je ze in een plastic bakje, haal ze daar bij thuiskomst dan zo spoedig mogelijk uit. Bewaar ze koel en donker in een papieren zak of theedoek. Dan blijven ze ongeveer een week goed.

Voor 2 personen

Ingrediënten (voor 2 spiesen):

  • 1 verse rauwe biet
  • mix van ca. 250 gram verschillende paddenstoelen naar keuze. Bijvoorbeeld mix van oesterzwammen, portobello, shiitake, morieljes en kastanjechampignons, of een mix naar eigen keuze

Ingrediënten dressing bietsalade:

  • 2 theelepels rijstazijn
  • 2 theelepels Sesamolie
  • 2 theelepels olijfolie extra vergine
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 eetlepel versgeperst sap van een sinaasappel
  • 1 teen knoflook
  • 1-2 theelepels sesamzaad

Bereiding:

Schaaf met een dunschiller de buitenkant van de biet. Schaaf daarna de biet in dunne plakjes en leg ze in een kom. Meng voor de dressing alle ingredienten inclusief de knoflook en exclusies de sesamzaadjes goed door elkaar en giet het geheel over de bietenschijfjes. Dek de kom af en laat marineren. Minimaal 1 uur, maar langer is geen enkel probleem. De bieten worden er zachter van en de smaken vermengen zich meer met elkaar.

Verhit een grillpan op redelijk hoog vuur en rijg de paddenstoelen aan een spies. Smeer ze een klein beetje in met olijfolie en strooi er wat zout en peper over. Bak de spiesjes aan beide kanten gaar. Kort en snel tot het voor jouw de gewenste gaarheid heeft. Serveer het met de salade en wat er ook erg lekker bij smaakt is een beetje Basmati rijst.

Eet smakelijk.

Klik hier voor een andere recepten met paddenstoelen.

 

 

 

0 Reacties