Exotische kokoskoekjes


Basis ingrediënten: (voor 8 – 10 koekjes)Exotische noten-kokoskmacroontjes-BorderMaker

  • 2 zakjes geraspte kokossnippers
  • 4 eieren – 1 overrijpe banaan
  • 4 eetlepels kokosolie of ca 20-30 gr roomboter

Optioneel:

Noten, Honing en of Stevia. Klein beetje gemberrasp en gesmolten pure chocolade, (halve reep) > 72% cacao

Bereiding:

Prak de overrijpe banaan fijn in een kom en laat deze staan tot het “sap” begint te geven. Afhankelijk van de temperatuur in huis zal dit ongeveer 1 uur duren. Verwarm de oven voor tot 160 graden. Meng in een kom de banaan, eieren en kokos. (wil je de optionele ingrediënten gebruiken meng deze er dan ook door) Smelt ondertussen in een pan de kokosolie en of roomboter en giet deze als laatste door je mengsel. Goed kneden, maak ze in de door jou gewenste vorm en leg ze op de bakplaat. Ongeveer, afhankelijk van de grote van de koekjes, 15-20 min. in de oven. Als ze bruin worden, kun je de oven uitzetten en ze nog langzaam laten na-garen. De koekjes worden niet hard in de oven. Een dag later smaken ze op hun best en je kunt ze in een afgesloten schaal ongeveer een dag of 5 bewaren.

De banaan geeft de koekjes een zoete smaak, vind je het (in het begin) wellicht nog niet zoet genoeg?, kun je bij-zoeten met honing of Stevia. Door het gebruik van bijvoorbeeld chocolade, gedroogde vruchten, noten, zaden, pitten, kun je eindeloos experimenteren in het maken van nieuwe varianten. Een heerlijke verantwoorde snack en of tussendoortje.