De eetbare Italiaanse vlag

Een enorm simpel, lekker en snel gerecht. De Italiaanse vlag op je bord.

Het is zowel heerlijk als lunchgerecht, voorgerecht, bijgerecht of om bijvoorbeeld bij een buffet te serveren.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 bak cherry tomaatjes of smaaktomaatjesSAMSUNG CSC
  • 1 bolletje buffel mozzarella
  • zelfgemaakte pesto
  • ca. 100 gram geitenkaas met honing
  • zout en peper
  • olijfolie
  • balsamico azijn

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Halveer de tomaatjes en leg ze in een ovenschaal.  Bestrooi ze met zout en peper en plaats ze voor ca 15 minuten in de oven tot dat  ze een beetje beginnen te verschrompelen en haal ze er dan uit en laat ze afkoelen. Decoreer ze op een bord of schaal, scheur de mozzarella en drapeer dit tussen de tomaten. Bestrijk de mozzarella met de zelfgemaakte pesto, voeg de geitenkaas toe en maak het geheel af door het een beetje te sprenkelen met een lekkere olijfolie en idem balsamico azijn.

0 Reacties