Camping gerecht

DSCN1352Ook op de camping kun je goed voor jezelf zorgen maak bijvoorbeeld een keer deze gehaktballen boordevol met groenten. Serveer met een frisse salade en klaar ben je.

Ingrediënten (voor 4 groente-gehaktballen):

  • 250 gram biologisch rundergehakt
  • 1 grote gele paprika (biologisch)
  • 1 courgette (biologisch)
  • 1 teentje knoflook (biologisch)
  • 1 ui (biologisch)
  • kruiden naar keuze (biologisch)
  • 1 ei

Bereiding:

Was de groenten en snij ze in stukjes, niet TE fijn. Rooster ze in een wok of koekenpan en voeg wat zout toe. Als de groenten bijna klaar zijn voeg je de ui en knoflook toe en rooster deze even mee. Zorg dat ze mooi droog geroosterd zijn. (Door de toevoeging van zout kan er groenten nat ontstaan).

Meng in een kom de groenten, gehakt en het ei. Voeg zout (Himalaya of Keltisch zeezout) en peper toe en op het laatst de verse kruiden.

Bak ze gaar in een pan of rooster ze op de BBQ.

Tip: Mocht je ze willen garen op de BBQ eerst even in folie laten garen, de smaken vermengen dan nog beter en de ballen worden sneller gaar zonder te verbranden. Op het laatst ontdoe je ze van de folie en rooster je ze nog even voor het krokante korstje.

Eet smakelijk.

 

0 Reacties