Bramen cheesecake

Een heerlijk zomertaart. Romig en fris.SAMSUNG CSC

Ingrediënten bodem: (voor 8 – 10 personen)

  • 125 gram kokosrasp
  • 50 gram havervlokken
  • 50 gram boekweitmeel
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels biologische diksap
  • 30 gram roomboter (gesmolten)
  • 30 gram kokosolie (gesmolten)

Ingrediënten kaasmengsel:

  • 200 gram Mon Chou
  • 250 gram Mascarpone
  • 200 gram Cottage Cheese
  • 2 vanillestokjes (leeg schrapen)
  • 3 eieren
  • limoenrasp

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Meng alle ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed het tot een plakkerig geheel. Verdeel het mengsel over de bodem van de spring/taartvorm met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem ca. 10 minuten in de oven en haal het er daarna direct weer uit.

Ondertussen….. klop met de mixer het kaasmengsel tot een glad geheel. Voeg 1 voor 1 alle ingrediënten toe. Schenk het roomkaasmengsel in de taartvorm en plaats terug in de oven. Bak de taart in 55 tot maximaal 75 minuten goudbruin.

Voor de topping kun je zelfgemaakte bramenjam gebruiken. Bestrijk de taart als deze is afgekoeld met de bramenjam, helemaal of een gedeelte en decoreer de taart zoals je dat zelf het leukste vindt. Ik heb hem “afgemaakt” met biologisch geroosterde kokossnippers.

Voor “afvallers” is deze taart  iets minder geschikt vanwege de hoeveelheid vet uit de kazen, maar verder bevat het alleen gezonde en goede ingrediënten en is er zoals je ziet geen suiker gebruikt. En zoals voor alles geldt ook hier de regel: overdaad schaadt.

 

 

0 Reacties