Bospaddenstoelenbouillon

BospaddestoelenbouillonBospaddenstoelenbouillon

Ingredienten: (voor 4 borden)

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kipfilet
  • 1 liter kippenfond
  • 1 teentje knoflook
  • Mix van paddenstoelen 400 gram
  • 20 gram verse peterselie
  • Paar takjes verse tijm
  • 1 takje salie
  • 2 takjes oregano
  • Zout en peper

Bereiding:

In een pan met dikke bodem olie verhitten. Snij de kip en een gedeelte van de paddenstoelen mix in reepjes. Braad ze op hoog vuur onder goed roeren voor ca 3 minuten aan. Giet het fond en een halve liter water erbij en voeg de knoflook en verse kruiden toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 min. zachtjes laten koken. Draai het vuur uit en laat de bouillon afkoelen zet het tot gebruik koel weg. Liefst voor een aantal uren dan kunnen de smaken goed doortrekken. Verwarm de bouillon en zeef het. Braad in een pan op een hoog vuur de rest van de paddenstoelen aan en meng ze door de bouillon. Je kunt de borden mogelijk garneren met peterselie en serveer met een zelfgemaakt speltbroodje.

Eet smakelijk

 

 

Eet smakelijk

0 Reacties