Bloemkool Broccoli quiche

Bloemkool een doodgewone oerhollandse superfood! In combinatie met broccoli val je helemaal met je neus in de vitaminen, mineralen en antioxidanten. Hoog tijd dus om deze beide kooltjes een podium te geven in de vorm van deze super lekkere bloemkool broccoli quiche.

 

SAM_4880b

 

 

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 500 gram broccoli
  • 50 gram roomboter
  • 125 ml crème fraîche
  • 5 eieren
  • 150 gram kaas naar keuze (bv. zachte geitenkaas, cheddar, parmezaan of een combi van kazen
  • 1 handvol verse peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flink bosje bieslook
  • paneermeel van 2 geroosterde speltboterhammen
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Maak de bloemkool en broccoli schoon en snij ze in kleine “roosjes”
  3. Kook de roosje (bloemkool en broccoli apart van elkaar) beetgaar in ruim kokend water met wat zout.
  4. Bestrijk de ovenschaal met wat olijfolie en leg de bloemkool roosjes in de vorm
  5. Hak de peterselie en knoflook fijn
  6. Klop in een kom de eieren luchtig met een garde, voeg de crème fraîche toe en klop opnieuw
  7. Giet het mengsel over in een krachtige blender of keukenmachine
  8. Voeg de broccoli roosjes, peterselie, knoflook, peper en zout naar smaak toe en blend tot een fijn geheel
  9. Schenk het mengsel over de bloemkool
  10. Top af met kaas naar keuze, een paar stukjes roomboter en bestrooi met paneermeel
  11. Bak de taart ongeveer een half uur in het midden van de oven goudbruin en tot alle kaas gesmolten is
  12. Garneer met fijngehakte bieslook

Tip: het is ook erg lekker wat amandel – walnootschaafsel over de taart te strooien.

Eet smakelijk

 

 

 

 

0 Reacties