Biet Booster

Rode biet is niet populair vanwege hun “aarde” smaak. Rode bieten zijn echter wél super gezond. Middels onderstaand recept heb ik geprobeerd de smaak van het bietje te verzachten zodat je wel kunt genieten van alle positieve effecten welke  rode bieten hebben op je gezondheid. Een aantal voorbeelden noem ik: Rode bieten werken uitstekend tegen allerlei welvaartsziekten zoals kanker. Het verbetert je uithoudingsvermogen, zorgt voor een gezonde spijsvertering en versterkt je zenuwstelsel. Bomvol antioxidanten en vertraagd het verouderingsproces. Het bevat calcium dus goed voor je tanden en botten, draagt bij aan een goede werking van de schildklier dankzij de aanwezigheid vitamine C, biotine en B 1 en het bevat veel ijzer. Kortom de moeite waard om het zo nu en dan op het menu te zetten.

Ingrediënten: (voor een halve liter)

  • 2 verse rode bieten
  • handvol spinazie
  • 2 wortelen
  • handvol munt
  • halve watermeloen

Bereiding:

Juice het sap uit de bieten en wortelen, giet het daarna in de blender. Blend het samen met de overige ingrediënten tot een glad geheel.

Op je gezondheid!

P.s: de smaak van verse rode bieten in het voorjaar is stukken zoeter.

0 Reacties