Bananenbrood

Bananenbrood

Bananenbrood is al een tijdje hot en happening. Ennuhhhh mag je jezelf eigenlijk nog wel een echte “foodista” noemen als je nog nooit een banenbrood hebt gemaakt en of hebt  gegeten…… Ik werd er een beetje nerveus van 😉 dus ben direct aan de slag gegaan. Oelalala lekkerrr!

Het recept van het bananenbrood is lactose, suiker en bijna glutenvrij*. Waarom bijna? Omdat voor dit recept gemalen havervlokken zijn gebruikt. Ondanks dat ze zeer weinig prolamines bevatten (een groep eiwitten waaronder ook gluten valt), kan het bij sommige coeliakiepatiënten een reactie veroorzaken. Er is tegenwoordig ook glutenvrije haver te koop. Gebruik deze of verhoog de hoeveelheid amandelmeel en kokosrasp. Is het ook opgelost.

Natuurlijk kun je aan een banenbrood suiker toevoegen, maar waarom zou je dat doen? Overrijpe bananen beschikken over een enorm natuurlijke zoetkracht en maakt suikergebruik compleet overbodig.

Hoe dan ook, ik ben overtuigd! Dit gezonde bananenbrood is ideaal voor in de lunchbox, maar eigenlijk kan het altijd.

P.s.: kinderen zijn er ook dol op.

Ingrediënten:
  • 4 (rijpe) bananen
  • 80 gram ontpitte dadelsSAMSUNG CSC
  • 4 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 80 gram gemalen havervlokken*
  • 50 gram kokosrasp
  • Noten optioneel
  • Kaneel (flinke eetlepel)
  • Snufje zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maal de havervlokken fijn, tot meel in de keukenmachine
Meng de bananen eieren, dadels, en overige ingrediënten in de keukenmachine tot een glad beslag.
Gebruik je ook noten?, roer deze dan op het laatst met een spatel door je beslag.
Giet het mengsel in een cakevorm en zet het in de oven. Bak het bananenbrood in 45 minuten gaar.
Check of je brood gaar is door er met een puntig voorwerp in te prikken. Blijft er nog deeg op de prikker achter dan nog even laten staan. Is het droog dan kan het brood uit de oven. Laat het brood afkoelen.

Je kunt het brood bewaren in de koelkast. Persoonlijk vind ik het koud het lekkerst.
Eet smakelijk

 

0 Reacties