Appel – Peer roosjes

Appel – peer roosjesSAMSUNG CSC

Lekker voor de lunch, snack, traktatie of tussendoortje.

Ingrediënten (voor ca. 6 roosjes):

  • 2 koppen boekweitmeel
  • 1 ei
  • 1 – 2 koppen water
  • 2 appels
  • 1 peer
  • 3 theelepels speculaaskruiden
  • 4 eetlepels rauwe cacao

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 160 graden.

Maak van het boekweitmeel, ei, speculaaskruiden en water beslag. (idem als pannenkoekenbeslag qua consistentie)

Voeg de rauwe cacao toe en bak het deeg als crêpes. Laat de “crêpes” afkoelen en gebruik alleen het middelste gedeelte. Snij deze in dunne plakken van (ca. 2 cm).

Schil de appels en peer en snij ook deze in hele dunne schijfjes. Leg de schijfjes horizontaal op de repen boekweit crêpes.Rol ze daarna voorzichtig op en leg ze in een ovenschaal of plaat. Bak ze af in de oven, tot ze een beetje knapperig beginnen te worden. (ongeveer 10 tot 15 minuten).

Zowel warm als koud een heerlijke verantwoorde traktatie.

 

 

0 Reacties